Манчестър Сити определено няма да подцени Борусия Мьонхенгладбах в мача помежду им от елиминациите в Шампионската лига, увери мениджърът Хосеп Гуардиола. Неговият отбор победи с 1:0 Арсенал в неделя и продължи победната си серия до 18 мача във всички турнири.

"Подготвяме се като за нормален мач. Тренираме за тях, както го правим за Арсенал, Ливърпул, Тотнъм и Евертън", заяви Гуардиола на пресконференция преди мача.

"Няма да променяме нищо и просто ще се адаптираме към стила на игра на Гладбах. Не сме играли срещу тях, така че нашите играчи трябва да разберат ясно с какви индивидуалности разполагат те и да изиграят добър мач. Надявам се да измъкнем и добър резултат, както се случва напоследък.

"Продължаваме да играем в много турнири. Имахме мач само преди два дни, прибрахме се късно от Лондон и сега ни престои да бием доста път. Трябва да бъдем фокусирани и да знаем какво и как трябва да направим в този мач".

Борусия Мьонхенгладбах спечели второто място в група "Б" с отборите на Реал Мадрид, Шахтьор Донецк и Интер, а Гуардиола обясни, че е наясно с играта на германците.

"Тя се базира на късите подавания и преливане в атака със скоростта на нападателите. Всички отбори в тази фаза заслужават внимание и уважение, каквото се надявам и те да изпитват към нас. Ще опитаме да постигнем добър резултат преди реванша", продължи каталунецът.

Срещата ще бъде проведена в Будапеща, тъй като Германия все още има ограничения в пътуването от Англия. Гуардиола обясни, че за Унгария няма да пътува само Нейтън Аке.