Бразилското футболно величие Пеле поздрави с публикация в "Инстаграм" големия герой за Реал Мадрид при паметната победа срещу Манчестър Сити Родриго Гоеш. Реал Мадрид губеше с 0:1 до 90-тата минута, но с два светкавични гола на бразилската резерва Родриго момчетата на Карло Анчелоти се добраха до продължения, а там реализираха и трето попадение.

Така те елиминараха от турнира шампиона на Англия, като се класираха на финала в Париж. Там техен съперник ще бъде друг английски тим - Ливърпул.

"Винаги съм знаел, че ще дойде денят, в който ще те поздравя, приятелю. Няма как да бъде иначе за тези, които работят здраво и обичат това, което правят. Ти си просветлен и ще ни донесеш още мнаго радости, Родриго Гоеш. Поздравления, Реал Мадрид! Нямам търпение да гледам финала!", написа Краля на футбола в социалната мрежа.

Родриго Силва де Гоеш, както е пълното име на 21-годишното крило, показва отлична форма в последно време, като има 8 гола и 9 асистенции в 44 мача във всички турнири този сезон.

Родриго е част от състава на Реал Мадрид от лятото на 2019 година, когато "белите" го купуват за 45 милиона евро от родния му клуб Сантос. В Сантос играе през почти цялата си кариера и самият Пеле, който днес е на 81 години.