Старши треньорът на Клуб Брюж Скот Паркър смята, че футболистите му разполагат с качества и може да изненадат Бенфика в 1/8-финалите на Шампионската лига. Английският специалист ръководи белгийския тим от края на 2022-а, като до момента той постигна само една единствена победа в първите си седем мача.

“Разбира се, бях много впечатлен от представянето на отбора в Шампионската лига. Това бе много трудна и конкурентна група и фактът, че клубът стигна до тази фаза, е забележително постижение. Бенфика е много добре организиран отбор, който играе на висока скорост, притежават футболисти с добра техника, много са опасни в офанзивен план и притежават няколко играчи, които са способни винаги да ти създадат проблем, но ние също разполагаме с качество,” заяви Скот Паркър.

Белгийският тим бе в група с Порто, Атлетико Мадрид и Байер Леверкузен в група в Шампионската лига през есента, но след две победи и две равенства успя да продължи напред за сметка на Атлетико Мадрид, който остана трети и ще играе в Лига Европа.