Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан обяви, че голямата звезда на тима Кристиано Роналдо ще бъде на линия за финала в Шампионската лига срещу Ливърпул на 26-ти май. Португалецът се контузи по време на Ел Класико с Барселона през уикенда и бе принудително заменен.

Роналдо се контузи в глезена, а травмата му попречи да доиграе сблъсъка, който завърши при резултат 2:2.

Неяснота около състоянието на Роналдо

След мача веднага започнаха спекулации за състоянието на фубтолиста, но днес наставникът на „белите“ Зинедин Зидан успокои феновете на тима, че всичко с Роналдо и останалите с леки травми в отбора му ще бъдат готови за решителния двубой с Ливърпул.

„Всички ще бъдат на финала в Шампионската лига. Най-зле е положението с Кристиано, защото неговата контузия се случи най-скоро, но той е добре. Иско ще тренира с нас както нормално, а Карвахал има нужда от малко време, физически обаче е добре“, коментира Зинедин Зидан преди двубоя от Примера дивисион срещу Севиля в сряда.

На конкретен въпрос за състоянието на Роналдо, Зидан отговори: „Невероятен е фактът, че само 48 часа по-късно той ходи. Това показва каква е неговата амбиция и желание да играе. Ще бъде перфектно, ако може да играе срещу Виляреал в последния кръг. Става дума само за изкълчване. Глезенът му е стабилен.“

Мачът на Реал срещу „жълтата подводница“ е на 19-ти май, а на 26-ти „кралете“ срещат Ливърпул в Киев във финала на Шампионската лига.