Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар е планирал да избъзика Ерлин Халанд и неговият начин на радост още преди реванша между ПСЖ и Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Това сподели съотборникът на Ней – Маркиньос.

Френският тим продължи към 1/4-финалите след победа с 2:0 и общ резултат 3:2. Неймар вкара първия гол на „Парк де Пренс” и се израдва с известното празненство на норвежеца – „Дзен”, като бранителят Маркиньос сподели, че сънародникът му е планирал това още преди мача. „Той обича това, тъй като не е само футболист. Не го е страх да отговаря на провокациите. След гола му го попитах дали вярва, че ще продължим и да не излезе грешно това. Казах му да изчака с това до края на мача, но ми каза да се махна и да не го спирам”, сподеи Маркиньос.

Getty Images
43 снимки

Целият френски отбор отговори на предизвикателството на Халанд, който преди мача пусна в социалните мрежи снимка с текст – „Моят град, не вашият”. По-късно пък стана известен фактът, че това е бил колаж, направен от фенове, а не от Халанд. Норвежецът вкара и двата гола в първия мач и отпразнува головете си, медитирайки.

ПСЖ, Аталанта, Атлетико Мадрид и РБ Лайпциг продължиха напред в ШЛ, след което надпреварата бе спряна заради кризата с COVID-19.