От Милан ще поискат спиране на правата на рефера Джунейт Чакър и неговите помощници, заради съмнителните, според ръководството на клуба решения на турчина във вторник вечер. На „Алдо Роси“ смятат, че в ерата на VAR някои съдийски грешки не могат да се разминат само с упрек. Според медиите на Апенините, „росонерите“  съвсем скоро ще входират официалната жалба до УЕФА.

 

 

Тези действия до известна степен контрастират на дипломатичния тон, с който се изказа президентът на Милан Паоло Скарони в минутите след мача: "Очевидно е, че не ни е приятно да сме губещи. Искам обаче да подчертая, че като отбор показахме характер, кураж и решителност. Това ме кара да бъда оптимист за бъдещето. Животът е такъв, има много победи и някои загуби. Трябва да умееш да се изправяш, да си възвърнеш куража и да продължиш битката. Никога не говоря за съдиите".

Според "Кориере дело Спорт", от УЕФА са отчели решението за дузпата като грешка, но основният виновник не е Чакър, а неговият помощник във VAR стаята Абдулкадир Битиген.