Нападателят на Тотнъм Фернанд Йоренте показа, че предстоящите сблъсъци срещу Ювентус в осминафиналите на Шампионската лига ще имат по-специално значение за него. Испанският таран, който изкара две години в Торино, призна, че дните като футболист на „бианконерите” му липсват.

За „старата госпожа” Йоренте може да се похвали с 66 шампионатни мача и 23 гола в периода 2013-2015 година. Сега той е част от състава на „шпорите” и с нетърпение очаква да стъпи отново на „Ювентус Стейдиъм”.

„В мига, в който приключа тренировка с Хари Кейн и останалите в отбора, се връщам вкъщи и започвам отново с моя син. Той е само на 20 месеца, но иска да си играе само с топката”, каза Йоренте пред „Тутоспорт”.

„Купих му фланелка на Тотнъм с надпис „Йоренте” на гърба, а във вторник, когато сме в Торино за мача от Шампионската лига, ще се възползвам и ще му взема такава и на Ювентус. Най-вероятно ще е екип на Дибала. С него съм тренирал само една лятна подготовка, но ми беше достатъчно, за да видя, че той има качества, които хващат окото.”

„Очакваме той да играе срещу нас. Постоянно се пише, че той може да се завърне в този мач. С или без Пауло, Ювентус си остава суперсила. Само помислете за Гонсало Игуаин, Марио Манджукич, Дъглас Коста…”

„Завръщането ми ще бъде невероятно усещане. Изживях незабравими мигове, спечелихме титли, стигнахме финал на Шампионската лига. Всички фенове продължават да ми показват голяма привързаност чрез социалните медии. Те ме карат да се чувствам така, сякаш съм бил там 10 години, а не само 2.”

„Трудно е да напуснеш Юве. Тръгнах си от тренировъчната база Виново плачейки. Вярно е това, което Давид Трезеге каза преди време: само когато напуснеш Ювентус, разбираш какво си имал. Клубът ми липсва до лудост и с удоволствие бих се върнал. Това е специален тим, защото макар да е огромен, вътре всички са като семейство”, допълни Йоренте.