Остава да се изиграят само 8 мача от тазгодишната групова фаза на Шампионска лига. Първите 4 групи в турнира завършиха, а с тях, разбира се, са ясни и 8-те тима, които продължават към 1/8-финалите.

В група А това са един от фаворитите в турнира Байерн Мюнхен, както и датската сензация Копенхаген, оставил зад себе си Галатасарай и Манчестър Юнайтед.

В група В ПСВ Айндховен и Арсенал направиха равенство 1:1 в директния си сблъсък, а това значеше само едно – и „филипсите“, и „топчиите“ са напред.

В група С продължаващите са Реал Мадрид, който събра пълен комплект от 18 точки след шестте си победи, както и италианският шампион Наполи.

В група D финалистът от миналогодишното издание на турнира Интер ще се задоволи с второто място. Първи от тази пресявка излиза испанският Реал Сосиедад.

Осемте класирали се отбора от първите 4 групи са следните: Байерн Мюнхен, Копенхаген, Арсенал, ПСВ Айндховен, Реал Мадрид, Наполи, Реал Сосиедад и Интер.


Жребият за 1/8-финалите в Шампионска лига е в понеделник, 18 декември.


От вторите 4 групи също има няколко сигурни класиращи се. Това са Атлетико Мадрид, Лацио, Борусия Дортмунд, Манчестър Сити и Барселона. Никой освен „гражданите“ обаче не си е гарантирал първата позиция.