Една новина не спираше да циркулира в навечерието на жребия за четвъртфиналите на Шампионската лига. Тя гласеше, че разсеян висш чиновник на УЕФА е пуснал в Туитър разбивката на двойките за тази фаза, след което се е усетил и изтрил поста. 

Общо взето, теоретиците на конспирацията твърдяха, че жребият е манипулиран и всичко е наредено предварително. Сега, след като вече знаем двойките, нека обърнем внимание на истината в тази теория. А фактите сочат, че тя се оказа напълно грешна, като не се сбъдна нито един от предвещаните уж предварително сблъсъци. 

Според изтеклата "информация", на тази фаза трябваше да се срещнат Порто - Ювентус, Барселона - Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед - Тотнъм и Ливърпул - Аякс. А всъщност се паднаха Аякс - Ювентус, Ливърпул - Порто, Тотнъм - Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед - Барселона. 

Но ако трябва да търсим зрънце истина в нея, то тя позна, че поне трите предварително смятани за аутсайдери тимове няма да се паднат помежду си и поне един от тях да е със сигурност на полуфинала. От осемте отбора с най-малки шансове за трофея са определяни Аякс, Порто и Тотнъм, като всички те се паднаха срещу някои от фаворитите. 

Така че макар и да не уцелиха нито една от двойките на четвъртфиналите, авторите на тази теория на конспирацията налучкаха поне тенденцията на жребия. Друг е въпросът дали тя наистина е била предопределена предварително от УЕФА, или просто волята на жребия е била такава.