Реал Мадрид спечели с 2:1 първия полуфинален мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на „Алианц Арена“. В състава на Зинедин Зидан със сигурност не са забравили случилото се в четвъртфиналния двубой реванш срещу Ювентус на „Сантиаго Бернабеу“ и ще бъдат много предпазливи преди реанша срещу баварците. Двубоят срещу Байерн е от решаващо значение за сезона на „белия балет“, а „Сантиаго Бернабеу“ не е добре познатата крепост за Реал Мадрид през настоящия сезон.

През сезона Реал Мадрид има повече спечелени решителни мачове като гост.

Реал Мадрид има 5 загуби на своя стаидон през настоящия сезон и 7 равенства. Отборът е постигнал 14 победи като домакин. За сметка на това е успял да запише 19 успеха като гост.

През миналия сезон Реал Мадрид и Байерн отново се изправиха един срещу друг на полуфиналите на Шампионската лига. „Кралете“ спечелуха с 2:1 гостуването си на „Алианц Арена“, но загубиха с 1:2 на „Сантиаго Бернабеу“ в редовното време и се стигна до продължения, в които Кристиано Роналдо оформи своя хеттрик, а Марко Асенсио добави едно попадение за крайното 4:2.

Зинедин Зидан със сигурност няма да иска мачът отново да стига до продължения.

Реал Мадрид трябва да покаже, че си е научил урока от тежките поражения през сезона на собствен терен от Бетис, Барселона, Виляреал, Леганес и Ювентус.

Реал Мадрид също така не успя да спечели на „Бернабеу“ срещу Жирона, Атлетико Мадрид, Ювентус и Атлетик Билбао.