Гръцкият гранд Олимпиакос влетя с взлом в четвъртия кръг на Шампионската лига. Това стана факт, след като тимът от Пирея победи с 2:0 при домакинството си турския Истанбул Башакшехир и с общ резултат – 3:0, продължи напред. Последното стъпало преди груповата фаза на „турнира на богатите” ще бъде руския Краснодар, който елиминира португалския гранд Порто.

Иначе първото полувреме на „Йоргос Караискакис” не видя кой знае колко възможности – само две, и то на сметката на гостите. Първо Енцо Кривели пропусна добър шанс да открие резултата, но Хосе Са спаси, а в 36-ата минута отново вратарят на Олимпиакос направи спасяване след удар на Робиньо.

Така в 55-ата минута домакините откриха резултата. Топката бе центрирана от фаул, а Гереро стреля с глава, за да може вратарят на турците да направи зрелищно спасяване, но Рубен Семедо притича и отблизо довкара топката, макар да бе притиснат от бранител на Истанбул ББ.

В 78-ата минута пък Матийо Валбуена застана зад топката след отсъдена дузпа за нарушение срещу Ранджелович и френският халф бе категоричен – 2:0 за Олимпиакос, като на практика този гол прати гръцкият шампион към по-нататъшната фаза от надпреварата.