Борусия Дортмунд ще бъде без 9 футболисти в мача със Зенит в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига, като причината е истинска експлозия от контузии.
Ерлинг Холанд и Тома Мюние отдавна са извън сметките, като за тях се знае, че са извън терена до края на календарната година, но старши треньорът Люсиен Фавър се надява, че поне Мануел Аканджи и Рафаел Герейро ще бъдат готови за срещата.

Освен това, със сигурност няма да играят заради различни травми Томас Дилейни, Матю Мори и Махмуд Дауд. Фавър не даде никакви подробности какви са проблемите на Мори и Дауд, но вестник Рур Нахрихтен написа, че Дауд първо е имал мускулни проблеми, а след това се е и разболял.

Райнер Жезуш и Марсел Шмелцер остават извън сметките, като треньорът добави, че и те ще тренират индивидуално. След като са се възстановили от контузии, за пътуването до Русия ще се качат на самолета Тобиас Рашъл и Ансгар Кнауф. При това положение жълто-черните трябва да извадят боеспособен тим в следващите пет мача до края на календарната година, които им предстоят във всички турнири.

"Да, ние вече излязохме от групата, след като завършихме наравно с Лацио. Това е важна крачка за нас, но винаги играем за победа. И утре също ще играем за победа, въпреки всичките проблеми. Ако можем, ще вземем 1-ото място в групата, защото ще играе роля при жребия за следващия кръг, обясни треньорът.