Тотнъм и Спортинг Лисабон завършиха при резултат 1:1 в мач от група D на Шампионската лига. Голът за португалския отбор бе дело на Маркъс Едуардс, който е бивш играч на "шпорите", а за лондончани точен бе Родриго Бентанкур. След този мач Тотнъм са първи с 8 точки, а Спортинг точка зад тях на втора позиция. Интересното е, че четвъртият Марсилия е на два пункта от челната позиция.

80 снимки

В 20-та минута дойде първият сериозен шанс в мача, след като Паулиньо от Спортинг стреля от движение, но ударът прелетя точно над напречната греда. Две минути по-късно Маркъс Едуардс демонстрира страхотна техника, овладявайки по перфектен начин и отправи фантастичен далечен шут, за да порази долния десен ъгъл - 1:0 за Спортинг. В 41-та минута Себастиан Коатес удвои, но голът бе отменен от главния съдия Дани Макели.

Ерик Дайър можеше в 52-рата минута да изравни, след като шутира от малкото наказателно поле в средата на вратата, но Антонио Адан реагира с изящно спасяване, за да предотврати попадението. В 76-та минута Назиньо се стрелна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар по посока на десния ъгъл, но Юго Лорис внимаваше и отрази с прекрасна реакция. Малко след това Иван Перишич центрира прекрасно от корнер, а Бентанкур скочи високо и заби топката в мрежата, правейки резултата 1:1.

В последната минута от редовните 90 Ерик Дайър получи прецизно центриране, но ударът с глава на английския защитник премина малко встрани от вратата. Секунди след това Хюн-Мин Сон също стреля от дистанция, но Адан отново направи добро спасяване. В 96-та минута Хари Кейн връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар във вътрешната страна на лявата греда, правейки пълния обрат за "шпорите". Последва дълго три минутно разглеждане на попадението, а след това то бе отменено заради засада. Антонио Конте полудя и бе изгонен с директен червен картон.