Реал Мадрид и УЕФА получиха тежко обвинение от аржентински журналист. След като дълги години бе обществена тайна използването на "топли" и "студени" топки при тегленето на жребиите за Шампионската лига и Лига Европа (преди Купата на УЕФА), сега нов скандал от подобно естество е напът да разклати редовността на последното теглене в най-престижния клубен турнир.

Според един от популярните аржентински журналисти - Хорхе Рамос, който води спортно предаване по местната "ESPN", двойката Реал Мадрид - Аякс е предварително определена от УЕФА.

Рамос показа видео, на което се вижда, че дни преди жребия той и неговите колеги в предаването обсъждат именно тази двойка - но не като възможна, а като сигурна. Дни преди тегленето на жребия самият журналистът декларира, че идното теглене ще бъде дирижирано в полза на европейския клубен шампион. 

Двойката в крайна сметка е изтеглена и Реал и Аякс ще се срещнат в 1/8-финалите на Шампионската лига в края на февруари и началото на март 2019 г.

Според водещия "пипалата" на Флорентино Перес са проникнали дълбоко в УЕФА, за да могат "белите" да се радват на протекции при различни тегления и поставянето на съдии.

Точно това твърдение обаче не изглежда като никак състоятелно с оглед на пътя, който имаше "Кралския клуб" към 13-ата Купа на Европа през пролетта на 2018 г. - ПСЖ (шампион на Франция), Ювентус (шампион на Италия) и Байерн Мюнхен (шампион на Германия). На финала пък бе победен Ливърпул (3:1), но финалистите трудно биха могли да бъдат манипулирани, тъй като те печелят мястото си по заслуги на терена.

Въпреки всичко обаче - леко позабравената тема с "топлите" и "студени" топки при жребии отново се появява на дневен ред.

Двойките за осминафиналите на Шампионската лига по реда на изтеглянето им:

Шалке 04 - Манчестър Сити

Атлетико Мадрид - Ювентус

Манчестър Юнайтед - Пари Сен Жермен

Тотнъм - Борусия Дортмунд

Олимпик Лион - Барселона

Рома - Порто

Аякс - Реал Мадрид

Ливърпул - Байерн Мюнхен