Барселона няма да бъде наказван от УЕФА за опита за влияние върху съдиите след разследването, предизвикано от случая „Негрейра“. Според Diario Sport, каталунците няма да бъде изправени пред санкция, а това решение е било съобщено на клуба в петък.

Разследването се основаваше на открити документи, разкриващи плащания от Барселона към бившия вицепрезидент на съдийската комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра, възлизащи на около 7 милиона евро за 17 години. По тази причина испанската съдебна систева обвини клуба в корупция.

УЕФА назначи двама адвокати да проучат наличната информация, които след преглед на наличните материали са изпратили на Барселона документ със 70 въпроса, на които трябваше да отговорят.

Очевидно тези отговори са задоволири разследващите, тъй като УЕФА няма да санкционира Барселона нито пък ще ги извади от Шампионската лига, което беше най-големият страх на клуба.

Това ще бъде огромно облекчение за Барселона, които не само не можеха да си позволят уронване на репутацията си, но това щеше да бъде удар върху финансите на тима, които и без това са в тежко положение. Без тези пари клубът вероятно щеше да бъде под натиск да продаде един или двама от основните си играчи това лято.