Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, няма причина да не играе в Шампионската лига през следващия сезон, въпреки че УЕФА стартира собствено разследване по случая „Негреира“.

Mundo Deportivo твърди, че европейската централа ще издаде лицензите за евротурнирите до 15 май, а дотогава няма никакъв шанс да приключи нито делото срещу Барселона, което се води в Испания, нито разследването на УЕФА. Заради това Барселона със сигурност ще получи своя лиценз за участие в Шампионската лига през следващия сезон, което е много добра новина за клуба предвид сериозната нужда от приходи.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Преди малко повече от седмица в Испания се появи информация за среща между Жоан Лапорта и президента на УЕФА Александър Чеферин. Според информациите, на нея двамата са постигнали договорка европейската централа да изчака края на делото в Испания, след което да вземе своето решение за евентуални санкции срещу клуба.

Още тогава медиите писаха, че ако информацията е вярна, това означава сигурно участие на Барселона в Шампионската лига през следващия сезон. Новината на Mundo Deportivo на практика потвърждава това.