Имейл, с който се поема отговорността за нападението срещу Борусия Дортмунд, беше получен в редакцията на берлински вестник, предадоха ДПА и ТАСС.

Анонимният имейл е получен във в. "Тагешпигел" в четвъртък, съобщи снощи вестникът. В него се споменава Адолф Хитлер, изказват се оплаквания от мултикултурализма, и се отправя заплаха за ново нападение на 22 април, когато "ще се пролее червена кръв". На същия ден в Кьолн ще се състои демонстрация срещу партийната среща на евроскептичната партия "Алтернатива за Германия", отбелязва в. "Тагешпигел". 

Трогателно писмо на Марк Бартра от болничната стая

В момента документът се разглежда от прокуратурата в Карлсруе, съобщи говорителка на прокуратурата.

На мястото на нападението срещу автобуса на отбора бяха открити три идентични писма, с които се поема отговорността за атентата. Те показват, че извършителите са били ислямисти. Вчера обаче германските сили на реда изразиха мнението, че писмата са фалшиви.

Циничен коментар от шеф на ФИФА за Дортмунд: Ако имаше мъртви, мач нямаше да има

Отговорност за нападението вече поеха и леви екстремисти, но прокуратурата очевидно се съмнява в достоверността на твърденията им.

Един човек, иракски гражданин, беше задържан във връзка с нападението, припомня ТАСС. Оказа се, че той е член на Ислямска държава, но вероятно няма отношение към нападението./БТА

УЕФА се страхува от тероризъм, затяга мерките за финала на ШЛ