Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти счита, че много трудно звездата Франк Рибери ще бъде на линия за първия осминафинален мач срещу Арсенал в Шампионската лига.

Френският ветеран все още се лекува от разтежение в бедрото, макар че днес поднови тренировки с отбора. В събота баварците играят с Инголщад в Бундеслигата, като със сигурност никой няма да рискува здравето на 33-годишния Рибери в тази среща.

„От днес той отново тренира с нас, но ще му е трудно да се приведе във форма за мача срещу Арсенал“, призна Анчелоти. „Няма да поемаме никакви рискове. Ако е готов, ще бъде в групата.“

Италианският тактик също така отказа да сподели да задаващият се сблъсък с „топчиите“ ще окаже влияние върху избора му на стартов състав срещу Инголщад. „Не, ще определя състава утре. Намираме се на добра позиция в класирането, искаме да спечелим и ще играем с най-добрия възможен състав. Мачът срещу Инголщад няма да е лесен. Те играят много интензивно и са силни в битките за „вторите“ топки“, заяви Анчелоти.