Бразилската звезда на ПСЖ Неймар говори пред медиите на пресконференцията преди двубоя от Шампионската лига срещу Цървена звезда.

Журналистите не спестиха нищо на най-скъпия играч в света, опитвайки да засегнат всяка тема, свързана с играча в последната година.

"Относно Мондиала мога да кажа, че направих всичко възможно, за да бъда част от националната селекцията. Бях контузен, но се възстанових. Дадох най-доброто от себе си, но отново бяхме разочаровани в тази надпревара", сподели Неймар за изминалото Световното първенство в Русия. "Никога не съм хленчил и оплаквал в моя живот. Имам повече причини да бъда щастлив, отколкото да бъда тъжен", добави бразилецът. "Мбапе е страхотен играч. Радвам се, че мога да израствам покрай него. Той е много офанзивен футболист, който обича да печели - когато не го прави, усещаш тревогите му по неговото лице", коментира своя съотборник Неймар.

"Аз лично обичам да играе като №10. Мога да контролирам играта и да помагам на колегите си. Но не мисля за мястото, на което игра. Треньорът решава къде да играя. Винаги слушам това, което ми се казва. В Барса например бях много по-вертикален играч по фланга. Меси играе по десния фланг и в центъра, аз - отляво. В ПСЖ играта ми е малко по-различна, но все пак ми харесва да играя повече с топката", сподели още бразилецът.

"Тухел внесе нещо ново в отбора. Млад треньор е, голям опит е да се работи с него. Знае къде иска да стигне. Очаквам да ни донесе успех в Шампионската лига", добави Неймар.

Относно своето бъдеще играчът заяви: "Винаги съм се чувствал добре в Париж. Нищо не се е променило. Чувствам се щастлив на терена. Опитвам да се подобрявам и да помагам на отбора", заключи бразилецът. През миналото лято Неймар се превърна в най-скъпия играч на планетата, след като премина от Барселона в Пари Сен Жармен за 222 млн.

В първия си сезон с парижани Неймар вдигна шампионската титла на Франция, Купата на Лигата и Купата на Франция. Той обаче не успя да помогне на съотборниците си в реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу Реал Мадрид поради травма, която го извади от терените до края на миналата кампания.