Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е изразил желание отборът да играе домакинските си мачове от Шампионска лига в Бари, съобщава „Corriere dello Sport“.

Де Лаурентис е изпратил официално запитване до УЕФА дали може да играе на стадион „Сан Никола“ в Бари, а не на „Сан Паоло“ в Неапол.

Президентът на Наполи има планове за построяването на нов собствен стадион, на който отборът да играе своите домакински мачове.

„Намеренията са ми да построя мой собствен стадион и отборът повече да не играе тук. Никой не може да ми каже нищо, защото аз съм готов да направя тази инвестиция за изграждането на ново съоръжение и вече имам одобрение на плановете. Говорих с УЕФА и помолих да играем мачовете си от Шампионска лига на стадион „Сан Никола“ в Бари. Готов съм да поема разходите за 1000 автобуса за нашите фенове за всеки мач“, коментира Де Лаурентис.

"Стадионът на Наполи е кошмар. Такъв лош стадион подбива имиджа на клуба в международен план", оплака се Де Лаурентис.

Стадио "Сан Никола" в Бари е приемал три мача от световното през 1990г. и се намира на три час път с кола от Неапол, но Де Лаурентис вече обяви, че ще плати билетите на феновете до там.

"Небесносините" ще приемат Ливърпул на 3 октомври, а следващите две домакинства - срещу ПСЖ и Цървена Звезда, са съответно на 6 и 28 ноември.

"Ще отнеме две години, но ще построя нов стадион и така ще сложа край на спекулациите за стадиона. Ако имам парите и земята, където да го построя, проектът може да започне веднага", каза президентът на неаполитанците

Той призна, че неговата основна цел през настоящия сезон не е спечелването на шампионската титла в Серия А, а успех в Шампионската лига.

„Разбира се, че искаме да спечелим скудетото, но нашата основна цел е да триумфираме в Шампионска лига, защото това ще ни позволи да увеличим заплатите на играчите и ще успеем да привлечем много по-важни футболисти“, добави президентът на Наполи.

„Може да продадем Лоренцо Инсиние само при положение, че някой клуб ни направи оферта на стойност 200 милиона евро. Няма да приемем предложение за нито цент по-малко“, каза още Де Лаурентис.