Наполи победи Рейнджърс с 3:0 в предпоследен мач от група А на Шампионската лига. Головете за италианския отбор отбелязаха Лео Йостигард и на два пъти Джовани Симеоне. Наполиса първи в групата с актив от 15 точки, а Рейнджърс са последни с едва един отбелязан гол, 19 допуснати и 0 точки на сметката си.

38 снимки

Още в 11-та минута Джовани ди Лоренцо освободи Джовани Симеоне, който стреля отблизо в долния ляв ъгъл на вратата, оставяйки вратаря безпомощен - 1:0 за Наполи. Само пет минути по-късно Марио Руи сътвори красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Джовани Симеоне се вдигна високо, за да засече с глава в левия ъгъл и зад вратаря за втори път, а резултатът стана 2:0.

Танги Ндомбеле можеше да направи 3:0, но неговият бомбен удар уцели напречната греда. В последната минута на първото полувреме Алфредо Морелос надбяга защитник и стреля бързо от ръба на наказателното поле, но Алекс Мерет направи превъзходно акробатично спасяване, за да го лиши от попадение.

В 51-та минута Джовани Симеоне преодоля Алан МакГрегър, но беше изтласкан прекалено встрани и ъгълът беше прекалено труден, за да намери мрежата. В 80-та минута Джакомо Распадори изпрати фантастично центриране в наказателното поле от ъглов удар, а Лео Йстигард скочи най-високо и нанесе удар с глава във вътрешната страна на дясната греда - 3:0 за Наполи.