Старши треньорът на ВК Нефтохимик Найден Найденов се оплака от липсата на опит и многото грешки срещу опитния Фридрихсафен при загубата с 1:3 гейма.

"Не ни достигна опит и увереност, каквито имаше другият отбор. Те са изградили манталитет на победител с опита, който имат. Ние показахме характер, но не си повярвахме, че можем да пратим мача в тайбрек. Повечето ни състезатели не са играли такива мачове и за тях това бе нещо ново. Не става само с по един такъв мач на година, затова се стараем да играем максимално много. Съвсем нормално е да загубим от такъв отбор, виждате колко малко грешки допуснаха те. За реванша трябва да подобрим сервиса си и да намалим непредизвиканите грешки. Трябва да бъдем по-спокойни, за да имаме някакви шансове. Надявам се на реванша в неделя да бъдем по-уверени", сподели Найденов.

Неговият белгийски колега начело на немския Фридрихсхафен Витал Хайнен сподели: "Във волейбола някой трябва да загуби. Мисля, че голямата разлика дойде от нашия сервис, който бе много по-добър от този на съперника. Много важно за нас бе да спечелим поне два гейма. В третия гейм Нефтохимик започна да напада много добре, но съм доволен от резултата. В много по-добра позиция сме преди реванша, на който трябва да спечелим само два гейма. Искаме да покажем в него още по-добра игра. Целта ни през този сезон е да станем шампиони на Германия, но се надявам да се представим максимално добре и в Шампионската лига."

Вижте още от отзивите след мача в прикаченото видео.