Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман каза, че следващата цел на Роберт Левандовски в Шампионската лига е да вкара 100 гола, след като заби хеттрик при победата над Бенфика с 5:2.

В своя мач номер 100 в Шампионската лига полският нападател вкара цели 3 гола, с което попаденията му в турнира вече са 81. Нагелсман каза, че хората ще говорят за хеттрика на Левандовски, но това, което му е хванало окото на него е радостта, с която е играл полякът в последния половин час.

"Той игра на всяка офанзивна позиция, искаше да играе с всяка топка. Той започна много добри атаки. Той винаги иска да вкарва повече голове", каза треньорът.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

"Статистиката му е впечатляваща. Сега целта му е да вкара 100 гола в Шампионската лига. Може би това няма да стане тази година, но той ще го постигне, надявам се", добави Нагелсман.

Само Кристиано Роналдо и Лионел Меси са вкарали поне 100 гола в турнира.

Левандовски бе избран за футболист на 2020 година, изпреварвайки Роналдо и Меси. Когато бе запитан да сравни тримата, Нагелсман каза:

"Мисля, че е много трудно да сравняване, защото те имат различен стил на игра. Мисля, че и тримата са впечатляващи играчи последните години. Вярвам, че Леви може да постигне още много, въпреки възрастта си, заради физиката си и начина на живот. Той ще продължи да бъде най-добрият нападател в света, защото има всичко, за да го направи", каза още треньорът.