Арсенал победи Севиля с 2:1 като гост. Двубоят на "Рамон Санчес Писхуан" беше от група В на Шампионска лига. Главно действащо лице в мача беше Габриел Жезус. Бразилецът асистира за първия гол в срещата, дело на сънародника му Габриел Мартинели в продължението на първата, а след това сам вкара втория гол във вратата на домакините в 53-ата минута. Неманя Гудел върна домакините в мача пет минути след това, като така оформи и крайния резултат. 

С успеха Арсенал събра 6 точки и излезе начело в групата си, докато Севиля е трети с две точки. 

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Първата по-интересна ситуация пред една от двете врати беше на сметката на Арсенал. В 6-ата минута Такехиро Томиасу отправи удар от малък ъгъл, който профуча покрай вратата. Две минути след това пас от дълбочина на Томиасу стигна до Габриел Жезус. Нападателят пусна извеждащ пас към Габриел Мартинели, който се озова сам срещу вратаря и отправи удар, но Орян Ниланд се справи. 

Севиля отговори с опасен удар на Лукас Окампос след подаване на Хесус Навас, но топката премина покрай вратата. В 22-ата минута Габриел Жезус получи топката в наказателното поле и отправи удар, който беше много неточен. 

Домакините създадоха най-доброто си положение за гол до момента в продължението на първата част. Серхио Рамос се включи в атака, напредна и пусна изведащ пас към Ен Несири. Мароканецът с едно докосване се освободи от Уилям Салиба и потърси далечния ъгъл, но топката премина покрай вратата. 

В четвъртата минута на продължението на първата част "топчиите" излязоха напред в резултата. Гостите организираха мълниеносна контраатака, при което Габриел Жезус овладя в своята половина и със страхотен пас изведе Мартинели зад отбраната на домакините. Бразилецът навлезе в наказателното поле, елиминира вратаря и вкара за 0:1. 

Втората част започна с възможност пред Арсенал, но Мартин Йодегор не намери целта от удобна позиция. Лондончани стигнаха до втори гол в 53-ата минута. Деклан Райс пресече подаване в половината на домакините и подаде към Габриел Жезус отляво. Бразилецът навлезе в наказателното поле и със силен удар от малък ъгъл вкара за 0:2. 

Севиля се върна в мача пет минути по-късно. Ракитич центрира от корнер, а на близката греда Габриел Жезус изпусна Неманя Гудел, който с глава вкара за 1:2. 

В 65-ата минута Окампос опита акробатичен удар след центриране на Навас, но топката премина над вратата. В 87-ата минута Жоржиньо изчисти лошо топката, която се озова в Мариано Диас. Нападателят отправи удар с глава, с който Рая се справи. 

В добавеното време на мача на два пъти Окампос се озова на стрелкова позиция, но така и не успя да намери целта. 


Севиля - Арсенал 1:2

0:1 Мартинели (45+4)

0:2 Габриел Жезус (53)

1:2 Неманя Гудел (58)

Севиля: Орян Ниланд, Хесус Навас, Серхио Рамос, Неманя Гудел, Маркос Акуня, Джибрил Соу, Бубакари Сумаре, Иван Ракитич, Доди Лукебакио, Лукас Окампос, Юсеф Ен-Несири

Арсенал: Давид Рая, Бен Уайт, Уилям Салиба, Габриел Паулища, Такехиро Томиясу, Деклан Райс, Жоржиньо, Мартин Йодегор, Габриел Мартинели, Букайо Сака, Габриел Жеузус