Отборът на ПСЖ надви Манчестър Сити с 2:0 в домакински мач от Група А на Шампионската лига. Идриса Гей откри за парижани още в осмата минута, но в 75-ата суперзвездата Лионел Меси събра погледите с първото си попадение с екипа на френския гранд.

Gulliver/GettyImages
60 снимки


Двубоят започна с гол за парижани, които поведоха в резултата още в осмата минута. Домакините организираха страхотна атака, завършила с пас на Неймар към Идриса Гей, който връхлетя върху топката и моментално я прати неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата. 

Въпреки инкасираното попадение, "гражданите" поеха инициативата в мача и опитаха бързо да върнат равенството, но противниковата защита изчисти удара на Жоао Кансело. 

Малко преди половин час игра Сити пропиля страхотен шанс за гол. Рахийм Стърлинг засече центриране, но ударът му с глава срещна напречната греда, след което кълбото стигна до Бернардо Силва, но и неговият шут като по чудо се удари в гредата. 


В 35-ата минута Неймар отправи изстрел от границата на наказателното поле, но твърде неточно. Домакините отвърнаха с шанс за Андер Ерера, който овладя пас на ръба на наказателното поле и стреля, но ударът му бе отразен с лекота от Едерсон. 

Втората част започна с нов шанс за гостите. Този път Стърлинг бе на удобна позиция, от която прати топката встрани от вратата на Донарума, който записва своя дебют в най-престижния клубен европейски турнир. 

В 54-ата минута Кевин де Бройне си освободи пространство за шут и стреля, но Донарума реагира блестящо и опази мрежата си. Точно 10 минути по-късно Неймар се справи с противниковата отбрана и след като навлезе в наказателното поле, отправи удар, но топката се отклони покрай дясната греда. 

В 75-ата минута Лионел Меси отбеляза първия си гол с фланелката на ПСЖ. Аржентинецът комбинира добре с Килиан Мбапе, намери пространство от границата на наказателното поле и с фантастичен удар прати топката в горния десен ъгъл на Едерсон.

В последните минути "гражданите" дадоха всичко от себе си, за да променят развоя на събитията, но без успех.

Така ПСЖ оглави Група А с 4 точки - колкото има и Брюж. А Ман Сити остава трети с 3 пункта. 


ПСЖ - Ман Сити   КР 2:0 
1:0 Идриса Гей 8'
2:0 Лионел Меси 75'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ПСЖ: 
50. Донарума, 2. Хакими, 5. Маркиньос (к), 3. Кимпембе, 25. Мендеш, 21. Ерера, 27. Гей, 6. Верати, 30. Меси, 7. Мбапе, 10. Неймар 

Треньор: Маурисио Почетино

Ман Сити: 31. Едерсон, 2. Уокър, 3. Диаш, 14. Лапорт, 27. Кансело, 20. Силва, 16. Родри, 17. Де Бройне, 26. Марез, 10. Грийлиш, 7. Стърлинг 

Треньор: Пеп Гуардиола

Съдия: Карлос дел Серо
Стадион: "Парк де Пренс", Париж