Борусия Дортмунд спечели първата си победа в Шампионска лига през този сезон. Това стана факт след 1:0 като гост над Нюкасъл. Срещата беше от група F на турнира. Единственият гол в срещата, който беше първи за "жълто-черните" в тазгодишната надпревара, вкара Феликс Нмеча в 45-ата минута. Двата тима си разделиха по едно полувреме, като през втората част домакините на два пъти удариха греда. 

С успеха вестфалци събраха 4 точки и излязоха на втор място във временното класиране. Със същия актив е и Нюкасъл, докато лидер е ПСЖ с 6 точки. Милан е последен с две точки. 

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Двубоят започна с отлична възможност за гостите. След 70 секунди игра Дониел Мален засече центриране на далечната греда, но Ник Поуп се справи. Нюкасъл отговори с удар на Антъни Гордън в средата на вратата, който Грегор Кобел изби. 

В 10-ата минута "жълто-черните" пропуснаха страхотна възможност да поведат в резултата. Рами Бенсебаини проби отдясно и намери Дониел Мален на точката за изпълнение на дузпа. Нидерландецът отправи удар, който Поуп изби с крак. Топката попадна в Никлас Фюлкруг и германецът шутира, но право във вратата. "Свраките" отговориха с нова добра възможност пред Гордън. Офанзивният футболист отправи удар от малък ъгъл, който беше насочен в тялото на Кобел и швейцарецът изби. 

В 14-ата минута Мален опита удар от границата на наказателното поле, който мина над вратата. Минута след това Александър Исак получи контузия и беше заменен от Калъм Уилсън. Вестфалци продължиха да са по-опасният отбор. В 26-ата минута Марко Ройс върна към Фюлкруг в наказателното поле, а той продължи към Мален. Нидерландецът опита удар от средна дистанция, който беше блокиран от Джамал Ласелс. 

В 39-ата минута капитанът на Борусия Емре Джан също се контузи и се очакваше да бъде заменен от Салих Йозджан, но се завърна в игра. Малко след това Мален отново опита удар, но не затрудни Поуп. В 42-ата минута смяната все пак беше извършена и Джан отстъпи мястото си на Йозджан. 

По-добрата игра на Борусия даде резултат в 45-ата минута. Тогава Нико Шлотербек направи двойно с Марко Ройс отляво и намери Феликс Нмеча на точката за изпълнение на дузпа. Халфът отправи прецизен удар в долния ляв ъгъл и не остави шансове на Ник Поуп за 0:1. 

Гостите продължиха да играят по-добре и в началото на втората част. В 52-ата минута Марко Ройс опита удар от границата на наказателното поле, който премина над вратата. В 57-ата минута Калъм Уилсън се озова на два метра сам фронтално срещу Кобел, но стреля право във вратаря. 

Постепенно Нюкасъл пренесе играта в полето на германския тим, но освен няколко разбърквания, не създаде нищо опасно пред вратата на Кобел. В 70-ата минута влезлият като резерва Джейкъб Мърфи получи контузия рамото и на негово място влезе Джо Уилок. 

В 85-ата минута при ново разбъркване в наказателното поле на гостите удар на Джамал Ласелс беше блокиран от защитник. Последва удар с глава на Джо Уилок, който срещна рамото на Бенсебаини. В 87-ата минута гредата спаси "жълто-черните". Уилсън отправи удар с глава след центриране на Мат Таргет, като насочи топката към горния десен ъгъл, но кълбото срещна гредата. 

В четвъртата минута на добавеното време на мача Гордън получи в наказателното поле и нанесе удар, който отново срещна гредата, а след това Матс Хумелс изчисти. 


Нюкасъл - Борусия Дортмунд 0:1

0:1 Феликс Нмеча (45)

Нюкасъл: 22. Ник Поуп, 2. Киърън Трипиър, 5. Фабиан Шер, 6. Джамал Ласелс, 33. Дан Бърн, 36. Шон Лонгстаф, 39. Бруно Гимараеш, 7. Жоелинтон, 10. Антъни Гордън, 24. Мигел Алмирон, 14. Александър Исак 

Борусия Дортмунд: 1. Грегор Кобел, 17. Мариус Волф, 15. Матс Хумелс, 4. Нико Шлотербек, 5. Рами Бенсебаини, 23. Емре Джан, 8. Феликс Нмеча, 20. Марсел Забитцер, 11. Марко Ройс, 21. Дониел Мален, 14. Никлас Фюлкруг