Ливърпул победи датския Мидтиланд с 2:0 в двубой от втория кръг на Шампионска лига. Попадение на Диого Жота в 55-ата минута след асистенция на Александър-Арнолд даде аванс на домакините, а Салах от дузпа в края на двубоя направи 2:0. Българският национал Божидар Краев влезе на терена в 81-ата минута на срещата.

Гостите стартираха доста добре и още във втората минута Дрейер имаше възможност да тества рефлекса на Алисон, който се справи. Отново той имаше възможност да тормози отбраната на домакините в 16-ата минута, но бранител се справи.

В 28-ата минута на срещата Фабиньо получи контузия и беше заменен от Уилямс. Най-чистата ситуация пред Ливърпул дойде в 40-ата минута, когато Милнър стреля опасно, но бранител изби кълбото и не даде шанс на халфа на домакините да се разпише.

Диого Жота даде аванс на тима си с попадение в 55-ата минута на двубоя, след като получи отличен пас от Александър-Арнолд и от няколко метра прониза Андерсен. Шакири имаше възможност да се освободи от съперников играч в 68-ата минута, но не съумя да го стори.

Влезлия като смяна Евандер имаше отлична възможност да изравни резултата в 77-ата минута, но ударът му не намери целта. В 81-ата минута на терена се появи българският национал Божидар Краев, който замени Каюсте. Той съумя да раздвижи атаката на датския тим, но така и до гол във вратата на Алисон не се стигна. Две минути преди края на двубоя Фирмино от няколко метра не уцели вратата, пращайки топката извън пределите ѝ. 

Отново Дрейер имаше възможност да се разпише, но след като се измъкна елегантно от бранителите не уцели вратата.

В добавеното време на срещата Паулиньо фаулира Салах в наказателното поле на гостите и последва дузпа за Ливърпул. Зад топката застана потърпевшият и реализира, за да оформи и крайния резултат. Така Ливйърпул вече има 6 точки и е лидер в група D, а Мидтиланд е последен без точка и голова разлика 0:6.

Аталанта и Аякс направиха 2:2 в двубоя двубой от тази група. Нидерландският тим поведе с два гола през първата част чрез Тадич от дузпа и Траоре, но "бергамаските" се върнаха в двубоя с попадения на Сапата. Така Аталанта е на втората позиция с актив от 5 точки, а Аякс е с 1.

Ливърпул - Мидтиланд 2:0
голмайстори: 1:0 Жота (55), 2:0 Салах (90-дузпа)

Ето и съставите на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо (30-Уилямс), Робертсън, Хендерсън (46-Вайналдум), Милнър, Шакири, Минамино (60-Салах), Жота (81-Фирмино), Ориги (60-Мане)

Мидтиланд: Андерсен, Паулиньо, Шолц, Святченко, Андерсон, Ониека, Каюсте (81-Краев), Мабил (66-Андерсон), Систо (72-Евандер), Дрейер, Каба (81-Пфайфер)

съдия: Павел Рачковски (Полша)