Легендарният президент на Интер Масимо Морати коментира настоящата ситуация в любимия си клуб и предстоящия 1/8-финален сблъсък с Порто в Шампионската лига.

„Горд съм с трофея от ШЛ през 2010-а. Но животът продължава и се надявам, че тенденцията в нашия футбол ще се преобърне. Този сезон е странен, Наполи вече не изненадват, дори и в Европа. Порто са корав и организиран отбор, трудно е да се изправиш срещу тях. Серджио Консейсао беше добър играч и е умен човек, което е ключово за това да си страхотен треньор. Не звучи като постижение да ги отстраниш, но би било такова. Интер са солиден и експертен тим, но не виждам непобедими отбори, като класиране за ¼-финалите може да им повиши самочувствието, както стана през 2010-а, когато елиминирахме Челси на 1/8-финалите.

"Тогава Жозе Моуриньо беше треньорът, но Симоне Индзаги също е добър в елиминационните мачове. Интер игра наравно с Ливърпул през миналия сезон, а през този отстрани Барселона в групите. Казваха, че Антонио Конте бил вманиачен, но той спечели Скудетото. С Индзаги тимът се чувства по-свободен, но има твърде много възходи и падения. Тази вечер са фаворити, ако покажат същата отдаденост като срещу Милан и Наполи. 

"С онзи Ромелу Лукаку отпреди две години, те щяха да окажат различен натиск върху Наполи. Той беше ключов и беше върнат в отбора, защото там си мислеха, че Лукаку можеше да предложи същото. Контузиите обаче се отразиха на него и тялото му, много е важно да бъде във форма. За щастие, Един Джеко е голям професионалист с изключителен интелект. Хакан Чалханоолу обаче е този, който най-много ме изненада. Неговите стил и класа бяха добре познати, но не очаквах да покаже такива упоритост и решителност, особено играейки като дефанзивен плеймейкър“, заяви Морати пред „Гадзета дело спорт“.