Тимът на Атлетико Мадрид надделя с минималното 1:0 у дома Байер Леверкузен в мач от група “D” на Шампионската лига. Резервата Алваро Мората донесе успеха с гол в 78-ата минута.

През първото полувреме двубоят в Мадрид не предложи много положения като играта беше равностойна.

В 14-ата минута Хосе Хименес получи контузия и трябваше да напусне терена. На негово място се появи Марио Ермосо.

Четири минути по-късно вратарят на гостите Лукас Храдецки на няколко пъти се затрудни при улавянето на топката и се стигна до леко напрежение пред неговата врата, но без сериозни последици.

В 32-ата минута Ренан Лоди и стреля, но право във вратаря.

В 44-ата минута и Томас Партей стреля силно, но неточно.

В 63-ата минута „дюшекчиите“ поскаха дузпа. Ларс Бендер се подхлъзна в опит да изчисти топката, Диего Коща се възползва и падна в опит да спечели дузпа. Съдията обаче прецени, че няма основание да даде наказателен удар.

Само 60 секунди по-късно Ектор Ерера стреля добре, но Храдецки изби топката над гредата.

В 70-ата Алваро Мората замени Коке и осем минути по-късно испанецът откри резултата. Защитата на Байер не се подреди добре и последва центриране отляво. Мората се извиси и нанесе удар с глава от десетина метра и отбеляза победното попадение.

С този успех Атлетико остава лидер в групата със 7 точки. Байер са последни без точка в актива си. В следващия кръг двата отбора отново ще си дадат среща, но на „БайАрена“ на 6 ноември.