Джеймс Милнър си спомни точно какво е казал Юрген Клоп на своя тим, което е накарало играчите да вярват в постигането на историческия обрат срещу Барселона на полуфиналите на Шампионската лига през изминалата година.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

"Каталунците" имаха аванс от 3:0 след домакински успех на "Камп Ноу" и навярно вече са се подготвяли за финала. "Мърсисайдци" обаче направиха невъобразимото, побеждавайки с 4:0 на "Анфийлд", класирайки се по този начин за финала, който и спечелиха. 

Милнър си спомни кои точно думи на Клоп са повлияли добре върху самочувствието на отбора, дори и при липсата на звездите Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

"Представянето ни "Камп Ноу" не беше изобщо толкова лошо. Играхме добре, но Меси отново направи Меси неща. Нямаше как да не се получвстваме поне малко ощетени", започна англичанинът пред клубния сайт на Ливърпул. 

"Денят преди реванша Манчестър Сити бяха победили с гол в последните минути срещу Лестър. Въпреки разочарованието от резултата, това сякаш ни накара да вложим двойно повече усилие".

"На следващия ден Клоп просто излезе и ни каза, че задачата изглежда почти невъзможно, но ако има кой да я превърне в реалност, то това бяхме ние. След това нситаина го направихме. Обърнахме не просто добър отбор, ами страхотен отбор с феноменални и много опитни играчи", завърши разказа си милнър.