Милан и Нюкасъл завършиха при резултат 0:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят премина изцяло под диктовката на "росонерите", като гостите от Англия почти нямаха възможност да отбележат. Италианският тим отправи 23 удара по посока на вратата на Ник Поуп, но така и не успя да отбележи попадение. Милан бе по-добрият отбор на терена през почти целия сблъсък, но "свраките" оцеляха мощния натиск на съперника и двата тима поделиха точките.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Първият удар бе в четвъртата минута, дело на Рафаел Леао, но не успя да затрудни Ник Поуп, който улови спокойно. Милан можеше да поведе в 14-а минута, след като Оливие Жиру бе на правилното място в правилния момент, успявайки да надделее над Свен Ботман, но вратарят на Нюкасъл съумя да избие в корнер.

От последвалия ъглов удар Леао се ориентира най-бързо в наказателното поле и скочи, за да засече центрирането, но ударът му с глава бе леко встрани от лявата греда. Малко след това Раде Крунич от Милан имаше добра възможност, стреляйки от далечно разстояние, но ударът му, който бе насочен под напречната греда, бе избит от Поуп в нов корнер.

В 32-а минута Оливие Жиру не се поколебя да стреля от наказателното поле след меко подаване от Тео Ернандес. Получи се добър опит, но премина покрай левия страничен стълб. Секунди по-късно Томазо Побега от Милан имаше също възможност да отбележи, но опитът му бе блокиран.

През втората част нямаше толкова чисти положения, но Милан продължи да бъде по-активният отбор на терена В 64-тата минута Тижани Райндерс стреля, но с това изпълнение прати топката право в ръцете на Поуп. Десетина минути след това Рафаел Леао от Милан не успя да натисне надолу топката с удар с глава отблизо и прати центрирането на Флоренци ночно над напречната греда.

Две минути преди края на редовното време отново Оливие Жиру имаше възможност да отбележи, след като "росонерите" организираха добра контраатака, но Поуп отново беше подготвен и успя да спаси. В добавеното време на срещата Шон Лонгстаф се озова на стрелкова позиция, като това бе най-доброто положение в мача за Нюкасъл, но Спортиело внимаваше и съумя да избие в корнер.

Стартови състави:

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Тиау, Ернандес, Лофтъс-Чийк, Крунич, Побега, Чуквуезе, Жиру, Леао

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Шер, Ботман, Бърн, Гимараеш, Лонгстаф, Тонали, Мърфи, Исак, Гордън