Италианският гранд Милан посреща френския шампион Пари Сен Жермен в една от най-чаканите срещи на четвъртия кръг от група „F“ в Шампионска лига. Сблъсъкът на „Сан Сиро“ в Милано е днес от 22:00 часа и ще може да го наблюдавате на живо в ефира на MAX Sport 3, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от него.

Това се очерта последен шанс за „росонерите“ да оцелеят в турнира на богатите. Тимът на Стефано Пиоли е на последното място в класирането с 2 точки от 3 мача, като е в серия от четири поредни мача без успех във всички турнири. Съперникът им е лидер с шест пункта след два успеха и едно равенство.

Наставникът на Милан – Стефано Пиоли, който е под напрежение заради лошата форма на отбора, ще трябва да се оправя в този важен сблъсък без вратаря Марко Спортиело, Исмаел Бенасер, Матиа Калдара, Марко Пелегрино и Пиер Калюлю, които са контузени. Под въпрос пък остава защитникът Симон Кяер.

Треньорът на парижани – Луин Енрике, също има кадрови проблеми, като аут за двубоя тази вечер са вратарите Серхио Рико и Кейлор Навас, както още Нуно Мендеш, Данило Перейра, Преснел Кимпембе и Марко Асенсио.

Преди две седмици ПСЖ разби Милан с 3:0 на „Парк де Пренс“, като Килиан Мбапе и компания показват, че имат реални шансове за трофея от Шампионска лига през този сезон и си остават фаворит в групата. Милан се справя добре в защита до момента, но в нападение нещата просто не се получават.

КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


22:00 часа | МИЛАН – ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН

Шампионска лига, група „F“, четвърти кръг

Главен съдия: Хесус Хил Мансано, Испания

Стадион: „Сан Сиро“, Милано, Италия


 МИЛАН (4-3-3): Майк Менян – Давиде Калабрия, Фикайо Томори, Малик Тиау, Тео Ернандес – Рубен Лофтъс-Чийк, Юнус Муса, Тиджани Райндерс – Кристиан Пулишич, Оливие Жиру, Рафаел Леао

Старши треньор: Стефано Пиоли

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН (4-3-3): Джанлуиджи Донарума – Люка Ернандес, Милан Шкриниар, Маркиньос, Ашраф Хакими – Витиня, Мануел Угарте, Уорън Заир-Емери – Килиан Мбапе, Рандал Коло Муани, Усман Дембеле

Старши треньор: Луис Енрике