Звездата на Барселона Лионел Меси е един от най-добрите футболисти на века и в цялата световна история на футбола. Преди двубоя на каталунците с Тотнъм тази вечер статистиката отправя поглед към представянето на офанзивния футболист срещу английските отбори в евротурнирите.

Меси изпитваше сериозни трудности в първите си осем мача с опоненти от Острова, като едва в деветия случай той асистира за изравнителното попадение на Андрес Иниеста срещу Челси в полуфиналната среща на ,,Стамфорд Бридж“ през 2009 година. В десетото му участие с екипа на ,,блаугранас“ Меси отбеляза първия си гол срещу английски съперник на финала на Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед при успеха с 2:0.

В следващите 17 мача срещу топ клубовете от Висшата лига аржентинецът е отбелязал 19 пъти, включително хеттрик срещу Манчестър Сити и четири попадения срещу Арсенал.

Именно ,,артилеристите“ са любимия противник на 32-годишния футболист, който реализира девет пъти в шест мача срещу тях. Общо срещу тимове от Англия Меси е вкарал 20 гола и е дал шест асистенции в 27 мача.

В първия двубой от Шампионската лига срещу ПСВ той отбеляза хеттрик, така че футболистите на Тотнъм определено ще имат тежката задача пред себе си да го опазят днес на ,,Уембли.