Девет месеца по-късно Лео Меси отново ще играе за националния отбор на Аржентина. "Гаучосите" имат две контроли в близките дни - с Венецуела на 22 март и с Мароко три дни по-късно. Капитанът на тима вече беше обявил, че ще участва само в единия мач и е избрал кой ще е той с една "задна мисъл", поне по твърденията на испанските медии. 

Лидерът на Барселона ще участва само в първата проверка срещу южноамериканския опонент. Тя ще се играе в Мадрид на стадиона на Атлетико - "Уанда Метрополитано". И тук идва тънкият момент при избора на Меси. 

Според медиите на Пиренеите, той е избрал точно този мач, за да може "да усети" терена на съоръжението. Причината е, че на него ще се играе финалът в Шампионската лига този сезон на 1 юни, а надеждата на Меси е да играе с каталунците в този мач. 

Иначе тези битки са едни от последните за подготовката на аржентинците преди изданието на Копа Америка това лято. Очаква се именно звездата на Барселона да е голямата звезда на отбора в този турнир и да се опита да го изведе до титлата.