Сблъсъкът между Реал Мадрид и Пари Сен Жермен несъмнено е най-открояващият се мач от осминафиналите на Шампионската лига. Жребият отреди да се пресекат множество сюжетни линии, главната сред които е завръщането на Лионел Меси на „Сантяго Бернабеу“.

Меси се е изправял срещу Реал много пъти през годините. Сега обаче аржентинската суперзвезда за първи път ще се изправи не с родната си Барселона, а с друг отбор срещу „лос бланкос“

Друг интересен казус е този около Серхио Рамос. Легендата на Реал и Меси вече са съотборници на "Парк де Пренс" и ако бранителят успее да се възстанови навреме и да се утвърди в състава на парижани, за него това също ще е завръщане на „Бернабеу“.


След жребия,Лионел Меси даде да се разбере, че в ПСЖ са вперили очи в трофея от Шампионска лига и че няма предпочитан съперник, като предпочита да остави това на случайността.

„Целта на ПСЖ е Шампионска лига“, заяви 34-годишният футболист.

„Това е целта на всички. Това е специално, дори най-специалното състезание за всички добри отбори", продължи той.

БТА 
12 снимки

Меси също така каза, че макар да не се е адаптирал лесно към живота в Париж, сега се чувства добре.

„Това беше много голяма промяна, защото живяхме на едно и също място много време. Не беше лесно“, призна аржентинецът.

„Сега сме много добре в този огромен град. Играя за един от най-добрите отбори в света. Много сме щастливи всички”, завърши 7-кратният носител на Златната топка.