В сряда отборът на Пари Сен Жермен отпадна от Шампионската лига, след  като загуби реванша от Реал Мадрид с общ резултат от 2:3, което беше поредното разочарование за парижани в  най-престижния клубен турнир. Френският клуб събра звезден състав, включващ Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар, за да се опита да спечели най-престижния европейски клубен турнир, но отново не успя да постигне крайната си цел.

Въпреки потенциалните последици от поражението, Меси и Неймар се очаква да останат в клуба, твърди „L’Équipe“. Аржентинецът така и не успява да покаже напълно своите доказани качества в Париж. Бившият играч на Барселона има още една година от договора си, с опцията той да бъде удължен с допълнителни 12 месеца. Предсрочно негово напускане обаче не е предвидено.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

С предстоящото Световно първенство в края на годината Меси е фокусиран върху него, а ПСЖ му предлага мачове на високо ниво, в които аржентинецът да се подготви за Мондала в Катар.

Неговият бразилски съотборник е в същото състояние и не е изразил желание да напусне. Във всеки случай, трансфер на някого от двамата би било трудно предвид високите заплати, които дуото получава в Париж в момента.

Не така седят нещата обаче със старши треньора Маурисио Почетино и спортния директор Леонардо, за които се твърди, че ще се разделят с постовете си след края на сезона.