Защитникът на Байерн Мюнхен Нусаир Мазрауи поднови тренировки след мускулна контузия и ще бъде на разположение за мача от Шампионската лига като гост на турския Галатасарай във вторник.

Мазрауи от Мароко предизвика критики в последните седмици, след като сподели пропалестинска публикация в социалните мрежи, която по-късно беше изтрита.

Байерн реши да не го санкционира след разговори миналата седмица, а треньорът Томас Тухел добави, че се е разкаял за постъпката си.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Мазрауи пропусна победата на Байерн в Бундеслигата през уикенда срещу Майнц 05. Тухел обаче очакваше той да бъде готов да влезе в игра срещу Галатасарай.

Нападателят Серж Гнабри също тренираше днес, след като е възстановен от фрактура на ръката. От заниманието отсъстваха Даю Упамекано, Рафаел Герейро и Леон Горецка, който счупи ръката си в мача с Майнц 05.

Вратарят Мануел Нойер също тренираше, но завръщането му след повече от десет месеца заради фрактура на подбедрицата не се очаква преди следващия мач от Бундеслигата срещу новака Дармщат.

Байерн Мюнхен спечели първите си мачове от Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед и ФК Копенхаген. В Истанбул те се стремят да подобрят рекорда си в груповата фаза на турнира с 16-а поредна победа и 37-и мач без загуба.

Галатасарай изостава с две точки, след като постигна изненадваща победа с 3:2 срещу Манчестър Юнайтед.

Двата отбора са се срещали само веднъж в Европа преди 51 години в първия кръг. Мачът от 1972 година в Истанбул завършва 1:1, преди Байерн да продължи напред с убедителна победа у дома с 6:0.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева