Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино нарече играчите си "герои", след като лондонския тим отстрани Манчестър Сити в 1/4-финалите на Шампионската лига.

"Пренаписахме историята" каза Почетино, след като Тотнъм се класира на полуфинал на най-престижния турнир за пръв път от създаването му през 1992 година.

Аржентинският наставник е против нововъведената система за видеоповторения VAR, но точно такова повторение спаси отбора му в 4-та минута на добавеното време, когато гол на Сити беше отменен за засада, пропусната от реферите на терена.

"Трябва да имаш доверие на VAR и тогава, когато губиш", каза Почетино и добави: "Въвеждането на тази система ще промени футбола."

Преди 94-та минута имаше още един решаващ момент, в който се намеси VAR. Съдиите гледаха повторения на гола на Йоренте от Тотнъм, който направи резултата 4:3 и класира лондончани с общ резултат 4:4 и повече голове на чужд терен.

В 72-та минута изходът от използването на VAR също беше в полза на Тотнъм, като реферите прецениха, че решението им да признаят гола е било правилно. /БГНЕС