Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино вярва, че отборът му има сили да навакса пасива от първия мач и да отстрани Аякс на полуфиналите в Шампионска лига. Тотнъм загуби у дома с 0:1 в първия мач преди седмица, но Почетино посъветва своите играчи да не мислят за изоставането в резултата, а да се насладят на момента от възможността да играя на полуфинал в най-престижния турнир.

"Аякс изигра изключително силни първи 30 минути в Лондон. Аякс е талантлив отбор със силни играчи и много добър треньор. Заслужиха си напълно класирането за тази фаза на турнира. Негативният резултат от първия мач влияе и нашата задача е доста сложна, но още нищо не е решено. Знаем, че трябва да победим и ще опитаме да покажем най-добрия си футбол. Няма какво да губим и се надявам момчетата да се наслаждават на момента. Очаква ни зрелищен мач", коментира Почетино.

"Преди пет години целта беше да заличим разликата с топ 4 в Англия. После - да се класираме в Шампионска лига, а след това да преодолеем груповата фаза. А ето сега, играем полуфинал. Никой не е очаквал от нас да достигнем до тази фаза на турнира", каза още Почетино.

Той разясни и ситуацията с Ян Вертонген, който напусна принудително първия мач с разкървавено лице, а днес поднови тренировки със специална маска, която да пази носа му.

"Вертонген просто разкървави носа си. Много футболисти са играли в такова състояние. Ако утре е във форма, в което съм убеден, ще играе. Даже мисля, че не му е нужна маска. Травмата не е толкова сериозна", каза Почетино./БТА