Легендарният бивш италиански национал Марко Матераци призова Златната топка за 2017 година да бъде връчена на Джанлуиджи Буфон. Според Матераци легендата на Ювентус напълно заслужава отличието заради постиженията си през настоящата кампания.

Матрицата беше категоричен, че макар вече да е на 39 години, Буфон не е загубил и частица от класата си, което само по себе си е достатъчна причина дори и без напълно възможния требъл със скудетото, Купата на Италия и Шампионската лига.

Ариго Саки: Защитата на Реал е посредствена, Юве е фаворит

„По мое мнение Ювентус има повече шанс да победи във финала, понеже те са по-задружен отбор от Реал Мадрид. Има нещо невероятно в тяхната безпощадност“, коментира Матераци.

„Те не бива да мислят за загубените финали. Смяната на формацията беше повратният момент в техния сезон.“

Абонираните срещу стоманените в един незабравим финал

„Това беше брилянтна интуиция от Алегри, който би могъл да докара главоболия дори за Кристиано Роналдо и компания.“

„Ето го о и Буфон: той си е същият от Мондиал 2006, когато никой не можеше да му вкара дори на тренировка. Ще съм много щастлив, ако той спечели трофея. Буфон напълно заслужава Златната топка.“

„Един срещу друг излизат два отбора, които са на различни полюси: единият е солиден, докато другият залага на фантазията и изненадата. Който победи, ще наложи новата успешна философия. Аз обаче се фокусирам върху защитите, тъй като и двата отбора разполагат с невероятен потенциал в атака. Едните имат CR7, другите – Дибала и Игуаин. Според мен вратарите също ще имат решаваща роля и ще бъдат много заети“, предрече още Матераци.