Треньорът на РБ Лайпциг - Марко Розе смята, че реферите трябва да признаят грешката си за отменения гол в мача с Реал Мадрид от 1/8-финалите на Шампионска лига. Във 2-ата минута гол за германския тим беше отменен заради засада. Топката бе пратена във вратата на "лос бланкос" от Бенямин Шешко, който бе в редовна позиция, но съотборникът му Бенджамин Хенрихс бутна вратаря Андрей Лунин по време на подаването. Асистент-съдията вдигна флага за засада, а от ВАР-а потвърдиха решението му. 
 
„Мисля, че след като изгледа повторението, реферът ще признае, че е направил грешка, като е отменил гола - нямаше нито засада, нито нарушение. И ако го направи, ще го приема, защото всеки от нас има право на грешка.
 
Този съдия свиреше първия си плейофен мач и може би беше малко нервен. Надявам се следващия път да се справи малко по-добре. Но не мисля, че го е направил нарочно.
 
Не съм ядосан на съдията, макар че никога няма да разберем защо отмени гола. Крайният резултат е 0:1, но моят отбор се представи много смело. След почивката допуснахме този гол от Диас, на когото оставихме много пространство. След попадението имахме възможности да изравним, но не бяхме достатъчно ефективни“, каза Розе.