Старши треньорът на РБ Лайпциг - Марко Розе, не скри възхищението си от Манчестър Сити и го определи като един от най-добрите отбори в света.

Специалистът обаче подчерта, че с отборна игра и фенска подкрепа „биковете“ са способни да победят „гражданите“ в първия мач между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига в сряда вечер на „Ред Бул Арена“.

„Работя с играчите отблизо, имам им голямо доверие. Утре играем срещу един от най-добрите отбори и искаме да го направим с кураж, възползвайки се от възможността, която имаме. Мачът ще бъде труден, но всичко е възможно. Ако излезем като отбор и с феновете ни зад нас, можем да постигнем големи неща. Заедно сме по-силни“, заяви Розе на пресконференцията си преди мача.

„Ерлинг Халанд има луд манталитет. Когато види вратата, сякаш трябва да вкара на всяка цена. Той продължава да се подобрява и работи много усилено за тима. Той е играч от световна класа в един от най-добрите отбори в света“, продължи наставникът.

„Разбира се, че ни липсват Кристофър Нкунку и Дани Олмо, но сме достатъчно добре позиционирани и имаме много други опции. Кристо успя да направи само част от последната ни тренировка. Той няма да бъде титуляр, не искам да поемам никакви рискове. Ще видим дали утре ще може да играе, или не“, каза още Розе.