Старши треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе очаква "луда" нощ в Глазгоу, когато отборът му се изправи срещу Селтик в Шампионската лига и посъветва играчите си да се "възползват максимално от емоцията на Паркхед".

РБ Лайпциг се стреми да продължат победната си серия в турнира след домакинския успех с 3:1 срещу Селтик пред миналата седмица, но наскоро назначеният мениджър и неговите играчи имаха трудни преживявания в Глазгоу тази година.

Воденият от Розе Борусия Дортмунд, както и РБ Лайпциг бяха изхвърлени от Лига Европа от Глазгоу Рейнджърс през миналия сезон и мениджърът очаква подобна атмосфера в другия край на града.

Розе, който разкри, че Тимо Вернер е готов да играе след заболяване.

"Добре съм подготвен за факта, че това ще бъде "луд мач" от самото начало. Знаем какво трябва да направим, ще търсим ключови моменти, за да поемем контрол над двубоя", коментира той.

"Ще търсим шансове, а също и ще се насладим на мача. Искаме да се възползваме максимално от тази отлична атмосфера. Има прекрасен стадион, фантастични фенове и невероятна атмосфера, но също така имаме впечатлението, че феновете са информирани и знаят кога имат силен съперник и кога да подкрепят своя отбор", добави Розе.

"Играл съм срещу Рейнджърс, когато бях в Дортмунд, и спечелих срещу Селтик начело на Залцбург. Тогава беше срещу Брендън Роджърс. Но това е нов мач, нова стратегия и нови играчи. Трябва да осъзнаем, че ще играем на отличен стадион с невероятни фенове и страхотна атмосфера", каза още специалистът.