Клаудио Маркизио се надява през този сезон най-сетне Ювентус да триумфира в Шампионската лига. Халфът игра два финала в кариерата си с екипа на „старата госпожа”, но не успя да вдигне трофея с „големите уши”.

„Надявам се през тази година Ювентус да триумфира в Шампионската лига. Това ще бъде един прекрасен завършек на феноменален цикъл, който вижда Ювентус в последните години. Особено за тези, които са част от тима от първото Скудето. Всички вършат чудесна работа”, сподели настоящият футболист на Зенит Санкт Петербург.

„Всички в Торино заслужават да видят това. Тази година имат големи шансове, за разлика от предходните сезони. Трудно ще е, но не невъзможно”, продължи Маркизио.

Халфът говори и за проблемите с расизма, които трайно са се настанили в италианския футбол в последните седмици. „Това е голям проблем и разбирам чуждите играчи, които играят в Италия. Сега съм в тази позиция и е нужно да си много силен, за да не обръщаш внимание на идиотите, които си мислят, че им обръщаш внимание”, завърши Клаудио Маркизио.

Ювентус ще срещне на осминафиналите в Шампионската лига тима на Атлетико Мадрид.