Английският шампион Манчестър Сити се поизпоти, но все пак постигна победа с 3:1 като гост на швейцарския Йънг Бойс в трета среща от група „G“ на Шампионската лига. Всички попадения паднаха през втората част, когато Мануел Аканджи откри в 48-ата, но Мешак Елия изравни в 52-ата минута. Класата на „гражданите“ обаче си каза думата и с голове на Ерлинг Халанд в 67-ата от дузпа и в 86-ата минута англичаните си тръгнаха с трите точки.

През първото полувреме голове не паднаха, макар че и двата тима имаха своите шансове да го сторят.

Снимки: Gulliver/GettyImages
46 снимки

Три минути след почивката обаче Ман Сити поведе. След поредното статично положение в половината на домакините Родри центрира, Рубен Диаш стреля с глава, а Рачиопи изби в напречната греда. Заелият отлична позиция във вратарското поле Мануел Аканжи довкара кълбото отблизо и наказа своите сънародници – 0:1.

Домакините обаче бързо отговориха и изравниха резултата в 52-ата минута. Тогава Ниасе изведе Мешак Елиа и той майсторски прехвърли излезлия да го пресрещне Едерсон - 1:1.

В 65-ата минута капитанът на Йънг Бойс Камара фаулира в наказателното поле Родри и това означаваше дузпа за Манчестър Сити. Решението на съдията Мортен Крог беше потвърдено от системата ВАР, а мощният удар от бялата точка на Ерлин Халанд не остави много шансове на Рачиопи, макар че той докосна топката.

Влезлият от пейката Хулиан Алварес отбеляза в 74-ата минута, но голът му не беше зачетен заради игра с ръка.

Четири минути преди края на редовното време обаче „гражданите“ решиха всичко с трето попадение. Тогава Родри комбинира с Халанд и норвежецът завърши по безкомпромисен начин за крайното 1:3. Това беше 33-и гол в 37 мача за нападателя в Шампионската лига.

По този начин Манчестър Сити оглавява класирането в групата с пълен актив от 9 точки, а Йънг Бойс дели третата позиция с Цървена звезда. Двата отбора са с по 1 точка от равенството помежду им и еднаква голова разлика - 4:8.