Манчестър Сити надви Цървена звзда с 3:1 в първия си мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Гражданите" изненадващо изоставаха на полувремето, но обърнаха, като Хулиан Алварес блесна с две попадения. Третото бе дело на Родри.


Gulliver/GettyImages
30 снимки

Фил Фодън стреля акробатично в 10-ата топка, но изпълнението му не бе добра и топката мина далеч от вратата на гостите. Малко след това мощен изстрел на Родри накара Омри Глазер да се намесва.

Глазер спаси и удар на Алварес, а Халанд направи още по-сериозен пропуск. Норвежецът не очакваше топката на далечната греда и я прати в аут.

В средата на полувремето голмайсторът на Ман Сити отново се оказа на добра позиция, но този път беше спрян от гредата.

В 34-ата минута Халанд още веднъж не успя да прати топката в мрежата, но изглеждаше сякаш голът няма да закъснее още дълго.

Натискът на „гражданите“ продължи. В края на полувремето норвежката голмашина на Сити опита отново да вкара, но стреля неточно. Стражът на Звезда спаси удари и на Родри и Бернардо Силва.

Малко преди почивката Букари шокира миналогодишните шампиони. Ганаецът избяга от защитата при контраатака и простреля Едерсон, но страничният рефер вдигна флага за засада. След намесата на ВАР голът беше зачетен и Цървена звезда сензационно поведе.

Две минути след старта на втората част обаче Манчестър Сити изравни. Халанд намери Хулиан Алварес, който я прати в мрежата на гостите за 1:1.

В 53-ата минута „гражданите“ обърнаха срещата с гол на Кайл Уокър. Радостта на шампиона продължи кратко, тъй като попадението бе отменено заради засада.

Хулиан Алварес успя да донесе и обрата на английския тим, след като в 60-ата минута отбеляза страхотен гол от пряк свободен удар.

Именно аржентинецът обаче направи фрапиращ пропуска в 66-ата минута, след като Халанд нанесе силен удар с глава, отбит от Глазер в гредата. Топката стигна до Алварес, който обаче не успя да отбележи в опразнената врата.

Мирко Иванич се впусна на индивидуален рейд, който завърши с удар от дистанция. Топката прелетя далеч от вратата.

В 73-ата минута Родри удвои преднината на Сити, след като стреля от границата на наказателното поле, а топката попадна в долния десен ъгъл – никакъв шанс за стража на Цървена звезда.