Ръководството на Манчестър Юнайтед ще възстанови по 35 паунда на всеки свой фен, който реши да пътува за Севиля и да гледа на живо първия мач между двата тима от осминафиналите на Шампионска лига.

По този начин "червените дяволи" искат да компенсират своите привърженици, които ще трябва да си купят билети на стойност 89 паунда, за да присъстват на стадион "Роман Санчес Писхуан". Това е с точно 35 паунда повече, отколкото андалусците таксуваха феновете на Ливърпул за срещата им от груповата фаза на турнира. "Вярваме, че в този случай, нашите фенове са третирани несправедливо от клуба-домакин. Отпратихме запитване към Севиля, но те отказаха да намалят значително цената на билетите за нашите привърженици. По този начин ние трябваше да вземем трудното решение да таксуваме феновете на Севиля по същия начин на "Олд Трафорд". Ще използваме завишението в цената, за да компенсираме нашите пътуващи фенове. Искаме това да подейства като спирачка за бъдещите ни опоненти, които мисля да завишават цената на билетите за нашите фенове", обявиха от клуба.

Ръководството на Севиля от своя страна твърди, че от Манчестър Юнайтед не са им отпуснали полагащите им се 5 процента от капацитета на "Олд Трафорд", което би означава 3800 билета, като пропуските за феновете на испанския тим са общо 3 хиляди. /БГНЕС