Манчестър Сити няма да може да разчита на контузените Бернардо Силва, Габриел Жезус и Илкай Гюндоган за срещата от предпоследния кръг в група F на Шампионската лига срещу Олимпик в Лион.

Тримата не отпътуваха с групата от 19 футболисти за Франция, а мениджърът Пеп Гуардиола обясни, че те имат физически проблеми.

"Бернардо Силва е на финалната права на възстановяването си, но още не е готов за игра. Габриел Жезус получи мускулен проблем на тренировката и не може да играе. Илкай Гюндоган е с проблем в ходилото. Естествено желанието ми беше те да бъдат на разположение, но ситуацията е такава и трябва да я приемем. Разполагаме с достатъчно добри футболисти, които да ги заместят и с които да свършим работата си", коментира Гуардиола.

Манчестър Сити, който стартира кампанията с домакинска загуба от Олимпик Лион с 1:2, е лидер в групата и ще си осигури класиране за осминафиналите с равенство. При победа англичаните ще си гарантират и първото място в групата.

Французите пък се нуждаят от успех, за да продължат със сигурност напред. 

Гуардиола няма да може да използва и възстановяващите се от травми на колената от дълго време Кевин Де Брюин и Бенжамен Менди, което може да даде шанс на тийнейджъра Фил Фодън да се изяви.

"Бях впечатлен от него по време на предсезонната подготовка. Той сега е още по-силен и без съмнение разчитам на него. Той играе агресивно с и без топката, много интензивно. Всеки пък се представя на ниво, когато е на терена. Затова мисля, че е готов", обясни Гуардиола за английския младежки национал.