Отборът на Манчестър Юнайтед няма да застане на пътя на Кристиано Роналдо, ако португалската суперзвезда поиска да напусне „Олд Трафорд“. Смята се, че 37-годишният Роналдо е готов да си тръгне от „червените дяволи“ отново през лятото, ако тимът не успее да се класира за Шампионската лига.

Сега „Mirror“ твърди, че от Юнайтед няма да го спира в това му намерение, ако той наистина пожелае да напусне. В клуба приемат, че завръщането на Роналдо след 11 години прекарани в Реал Мадрид и Ювентус, може да се окаже и грешка, водена както от търговски фактори, така и от решимостта да го спрат да се присъедини към градския им съперник Манчестър Сити миналото лято.

С идването на португалеца на „Олд Трафорд“ се очакваше се той да превърне „червените дяволи“ в претендент за титлата във Висшата лига, така и в Шампионската лига, което обаче така ни се получи. Оле Гунар Солскяер беше уволнен, а временният мениджър Ралф Рангник наследи отбор, който продължава да редува силни със слаби мачове.

Въпреки че е водещ голмайстор на отбора с 15 гола, Роналдо показва признаци на умора, след като играе почти 19 сезона на най-високо ниво. Освен на терена обаче Роналдо е причината и за раздор в съблекалнята на Юнайтед, което коства мястото на Солскяер, а сега създава сериозни главоболия и на Рангник, допълва изданието.

Португалецът няма да иска да пропусне Шампионската лига, но намирането на друг топ клуб може да се окаже проблем. Интересът на Сити да го привлече беше воден от вярата им, че Ювентус е готов да му позволи да си тръгне без пари. Но Юнайтед плати 13 милиона паунда и му даде договор със заплата от 480,000 паунда на седмица, което го прави най-добре платеният играч във Висшата лига. Сделката включваше и други потенциални 8 милиона в бонуси, въпреки че представянето на Юнайтед на терена означава, че повечето от тях няма да бъдат задействани.

Очаква се „червените дяволи“ да се опитат да си върнат част от парите за Роналдо, ако той поиска  да напусне, при положение, че тимът не се класира за топ 4. В договора на нападателя няма клауза, която да разкрие какво ще се случи, ако Юнайтед не успеят да влязат в ШЛ.

26 снимки

20-кратните шампиони на Англия могат да загубят още Единсон Кавани, тъй като договорът му изтича през лятото. Антони Марсиал пък не иска да се връща на „Олд Трафорд“, след като приключи наема му в Севиля в края на сезона. А бъдещето на Мейсън Грийнууд е неясно заради ареста му от полицията по сериозно обвинение в нападение.

Евентуално напускане на Роналдо не е в плановете на Ман Юнайтед, но шефовете на клуба знаят, че би било невъзможно да го задържат против волята му.

От търговска гледна точка завръщането му е огромен успех. По-рано този месец клубът сключи нова спонсорска сделка на стойност 20 милиона паунда годишно с блокчейн платформата „Tezos“.