Днешният съперник на Лудогорец в плейофите на Шампионска лига Малмьо няма поражение на своя земя в седемте си мача с отбори от Балканите в състезанието или предшестващия турнир КЕШ. Добрата новина за "орлите" е, че в шестте случая на елиминации в най-престижния турнир, ситуацията като краен резултат е 50:50.

Историята започва през сезон 1964/65, когато скандинавците бият с 2:0 Локомотив София. Това обаче изобщо не може да притесни „червено-черните“, които разгромяват съперника си в с 8:2 в първия мач. Четвърт век по-късно е другият сблъсък с тим от Балканите – Бешикташ. Малмьо бие с 3:2 в Скандинавия и продължава с общ резултат 5:4. През сезон 2011/12 шведите бият с 2:0 Динамо Загреб, но това не е достатъчно да елиминират съперника си. 3 години по-късно е и единственият мач от ШЛ в групите, като  Малмьо постига изненадващ успех с 2:0 над далеч по-силния тим на Олимпиакос. През сезон 2017/18 днешните домакини правят 1:1 с македонския Вардар на „Елида“ и сензационно отпадат.

Последните два сблъсъка са преди три сезона. В първия кръг на турнира Малмьо надвива с 2:0 на свой терен косовския Дрита и без напрежение е краен победител в дуела, а в следващия кръг елиминира Клуж след 1:1 в Швеция и 1:0 като гост.